Exposició “Pedrolo, més enllà dels límits”

Coincidint amb la commemoració del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, el Club de Lectura de la Biblioteca ha programat la lectura de Joc Brut, pel proper mes de desembre (trobada per comentar l’obra: 11/01/19).

Per complementar l’activitat, a la Planta Zero de la Biblioteca, podreu visitar l’exposició Pedrolo, més enllà dels límits, fins el 20 de desembre.

L’exposició presenta l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària. S’explicita la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb el de llibertat. Pedrolo escriu en un afany enorme de capturar l’inefable, d’esdevenir un “fenomenòleg”, per tal de bastir el seu complex corpus literari, multiforme en temes i estils, però alhora global, de gran coherència i sovint censurat. La negació de qualsevol cotilla el mena a traspassar els límits per fer-nos reflexionar i situar la literatura catalana a l’alçada de qualsevol gran literatura. Pedrolo fou un avançat al seu temps. Extret de: (Cultura, Generalitat de Catalunya).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s