#25N #25NBIBLIOLLORET 2016

El 25 de novembre és el dia internacional contra la violència de gènere des de juliol de 1981, en què es va celebrar el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe  a Bogotà.

La data commemora l’assassinat de les germanes Mirabal, activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. (Extret de: Institut Català de les Dones)

La Literatura, mirall de la societat, també ha posat el focus sobre la violència de gènere. Des de la Biblioteca Municipal, volem compartir amb vosaltres un fragment de la novel·la “T’imagines la vida sense ell?”, d’Isabel Clara Simó, per animar-vos a reflexionar sobre aquest tema.

Al llarg de la setmana, la nostra activitat  habitual a les xarxes socials ha girat entorn a la commemoració d’avui, seguint el que El Manifest de la UNSECO de 1994 estableix que ha de ser la Biblioteca Pública:

Aquest Manifest declara que la UNESCO creu en la biblioteca pública com a força viva per a l’educació, la cultura i la informació, i com a agent essencial per aconseguir la pau i el benestar espiritual a través del pensament d’homes i dones.

#robaunpoema

 

#bookfacefriday

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s