Recordant Montserrat Roig

Enguany Montserrat Roig hauria fet setanta anys i, el 10 de novembre, serà el 25è aniversari de la seva mort, unes dates prou remarcables que conviden a recordar la seva figura i la seva obra.

Montserrat Roig va escriure novel·les, entre les quals destaca la tetralogia “Ramona, adéu”, “El temps de les cireres”, “L’hora violeta” i “L’ópera quotidiana”. També va conrear el gènere periodístic, amb articles i columnes als diaris, entrevistes a la televisió i excel·lents treballs de periodisme d’investigació, com “Els catalans als camps nazis”. Montserrat Roig va ser també una activista social i política, destacant per la seva participació en la lluita contra la dictadura franquista i com a representant destacada del moviment feminista.

montserrat-roig

Per recordar Montserrat Roig, la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar, ha organitzat dues activitats:

  • El 29 d’octubre, molt a prop de l’aniversari de la seva mort, es farà la Ruta literària “Montserrat Roig”: Un passeig per l’Eixample. És una bona oportunitat per conèixer de primera mà els racons de Barcelona que l’autora retrata a les seves novel·les.
  • Pel juny de 2017, el Club de Lectura de la Biblioteca llegirà “El temps de les cireres”, Premi Sant Jordi de novel·la 1976 i una de les seves obres més conegudes.

A més, mitjançant les Xarxes Socials, us farem diferents propostes per donar a conèixer l’obra d’aquesta autora.


Per participar a la Ruta Literària, inscriviu-vos al formulari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s