Proposem un llibre

llista-desitjosAutor: Délacourt, Grégoire

Títol: La llista dels meus desitjos

Barcelona : Edicions 62, 2013

Consulteu el catàleg

Una dona, la Jocelyne, més coneguda com a Jo, és la protagonista d’aquesta novel·la. Té 47 anys i porta una vida molt normal i plàcida al seu poble, Arràs. Està casada i té dos fills ja grans i emancipats. El seu marit treballa en una fàbrica de gelats. Ella té una petita merceria i porta un bloc sobre costura que, sense ella proposar-ho,  cada vegada té més visites i seguidores. Com moltes dones, somia en tenir un cos esvelt i en convertir-se en una estilista de moda a París.

Tot d’una l’atzar la portarà a plantejar-se si fa un canvi radical a la seva vida i pot així acomplir els seus desitjos. Però la Jo, després de fer-se unes profundes i sàvies reflexions, decideix quedar-se tal com està i mantenir la seva vida tranquil·la en el seu poble, continuar amb la seva feina  i estar al costat del seu marit.

Però la vida dóna tantes voltes que un fet inesperat fa que la Jo, ara sí, ho deixi tot i iniciï una nova etapa en un altre lloc i amb una visió renovada de la realitat.

Escrit amb un llenguatge entenedor, amb una expressió molt acurada dels sentiments i les reflexions de la protagonista, aquesta novel·la ens parla de la vida, de l’amor, de la família, de la sort, de l’amistat, de la traïció, d’allò que és important i del que no…

La lectura és molt agradable, de seguida t’enganxa la seva història i aconsegueix que et plantegis les mateixes qüestions que la seva protagonista… la felicitat del dia a dia.

És la segona novel.la de Grégoire Delacourt,  publicista i escriptor francès nascut al 1960. Ha estat traduïda a molts idiomes i ha rebut diferents premis, tant aquesta com  per la seva primera novel.la, L’Écrivain de la famille. L’any 2013 va publicar el seu tercer llibre, La première chose qu’on regarde

 

Cesca Mas

Participa aLlegim de punta a punta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s