Entrevista a Carmina Solà autora de l’exposició ” Humanitas”

La Carmina Solà i l'expo

La Carmina Solà i l’expo

Carmina Solà és l’autora de la mostra d’escultura i pintura “Humanitas” que s’ha pogut visitar del 02 al 09 d’agost a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura de Lloret de Mar.

Carmina Solà (Lleida 1953) és llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona i en Historia de l’art per la Universitat de Lleida i ha cursat el Postgrau interdisciplinari Filosofia Perenne  2006- 2012.

Combina la seva activitat artística amb la docència.

Quantes peces integren la mostra?

En total hi ha 20 peces. Dotze escultures que van de la infantesa o pre-infantesa fins la maduresa i vuit pintures. Les pintures, bàsicament, són formes arquetípiques geomètriques amb la intensió que el públic se n’adoni que l’estructura arquetípica es repeteix a la natura.

Quin és el tema central de l’exposició?

És la persona o la figura humana entesa com un estat. L’estat humà no és un estat permanent sinó que és un ser que va evolucionant. Ara, estem a l’estat humà  que és un estat d’evolució no permanent per esdevenir altres coses.

Quina tècnica has utilitzar per realitzar aqustes obres?

Les escultures que integren la mostra estan fetes amb fang refractari d’alta temperatura amb xamota que vol dir que porta una mica de pedra. Primer es cou a 1400º i després faig una segona cuita i hi poso el ferro, el manganès i el fundent, que és un esmalt transparent que el fixa i li dóna aquest aspecte volcànic i aquesta aparença fosca i rugosa. Pel que fa a les pintures, són olis.

Què trigues a fer una peça?

No hi ha una durada estandarditzada. Jo sóc bastant ràpida, però si no l’encerto i no trobo el que vull, puc estar molts de dies. Normalment, jo faig un esbós a partir del qual treballo, però les peces són vives  i a l’esbós inicial  li faig moltes variacions fins que aconsegueixo que la peça sigui allò que jo vull representar.

Amb aquesta exposició què vols transmetre al públic?

Vull transmetre la idea d’anar més enllà de les aparences físiques. Hi ha un codi d’ordre, el cosmos,  que es repeteix de manera matemàtica i que va més enllà del que podem percebre els humans.

En què estàs treballant actualment?

Ara faig aquarel·la perquè m’agrada molt el color. Estic treballant la taca fent paisatges. El paisatge en essència amb taca gruixuda. És pura referència per anar molt més  enllà, per anar a  l’abstracció

La Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura és adequada per a les peces que volies mostrar?

Sí perfectament. L’espai m’agrada molt perquè respira espai i llum. Té moltes possibilitats i la seva amplitud permet que les obres respirin i es puguin contemplar amb certa distància. És de les sales més maques en les quals he exposat.

Humanitas de Carmina Solà a l’Expovirtual

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s