Proposem un llibre: Les novel·les de Camila Läckberg

lackberg

Consulteu el catàleg

Les diferències entre novel·la negra i novel·la policíaca, sempre m’han resultat difícils d’entendre.  Si tenim en compte que la majoria d’estudis sobre el tema coincideixen que els orígens de la novel·la negra són als Estats Units, després de la depressió que va afavorir el desenvolupament del crim organitzat, no sé si definiria les novel·les de Camilla Lackberg com a negres o com a policíaques.

En qualsevol cas, m’agrada la novel.la policíaca i la novel·la negra i m’agraden especialment les novel·les de Camilla Lackberg

Camilla Lackberg és una autora jove que ha destacat entre els molts autors de novel·la negra nòrdics que hem descobert en els últims anys. És una autora molt mediàtica, amb gran presència en les xarxes socials i els mitjans de comunicació. Fins i tot ha participat en el “Mira quien baila” suec! Ja us imaginareu que no és l’autora més ben vista del panorama literari suec però, sí que deu ser la que ven més llibres!

A les seves novel·les, ambientades a Fjällbacka, poble natal de l’autora, hi trobem personatges que amaguen secrets horribles que els turmenten i els converteixen en assassins o víctimes.

Un dels temes recurrents en les seves novel·les és el patiment dels nens en qualsevol de les seves vessants, ja sigui per tenir uns pares irresponsables o obsessius o perquè són víctimes d’algun pertorbat. En aquest sentit, és habitual trobar personatges antagònics, és a dir, un de bo per a cadascun dels dolents, que fa les coses tal i com l’autora creu que s’haurien de fer.

Malgrat que una part de la trama es desenvolupa independentment en les diferents novel·les, algunes conclouen amb un final obert que afecta a algun dels personatges protagonistes “habituals”, una mena de “continuarà” que ens fa esperar la següent novel·la per veure com quedarà la cosa. Malgrat tot, es poden llegir en desordre o independentment una de l’altre, sense problema.

Les novel·les, set en total, estan protagonitzades per un policia, en Patrick i la seva dona, l’Erika, escriptora de professió que coneix en Patrick en retornar al seu poble natal en la primera novel·la. La història de la parella evoluciona paral·lelament a l’argument principal de cadascuna de les històries.

Fàcils de llegir, amb arguments elaborats, finals poc previsibles (malgrat que algun s’albira) i sense caps per lligar: novel·les rodones al meu entendre.

Si tolereu les obres sense grans pretensions (i no us esgarrifeu davant d’algunes traduccions) us les recomano per passar una bona estona de relax a l’estiu. Jo, ara mateix, em trobo absolutament immersa en Els Vigilants del far!

Lidia B.

Tornem a l’octubre amb més recomanacions!

Participa a Bibliolloret: Què has llegit?

2 pensaments sobre “Proposem un llibre: Les novel·les de Camila Läckberg

  1. Josep Calataiud diu:

    M’han vingut unes ganes terribles d’estirar-me a una ombra fresca i llegir-me’l!! A més, el teu comentari em servirà per a una alumna que fa el TDR sobre la novel.la negra!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s