Proposem un llibre: “La dona veloç”

dona-vel-imma-monsoAutor: Monsó, Imma

Títol: La dona veloç

Barcelona: Planeta, 2012

Consulteu el Catàleg

L’Agnès és la protagonista de La dona veloç, anomenada Nes per guanyar temps. Una persona que viu obsessionada per aprofitar el temps, que té una dèria malaltissa per no perdre mai ni un segon. Fins i tot dins de la seva família ella fa la distinció entre els Ràpids i els Lents.

És filla del doctor Bach, un prestigiós cirurgià vascular, ara ja jubilat. Ara que té quasi cinquanta anys ens explica com té organitzada la seva vida diària. I mitjançant flaixos que la tornen a la infància, al llarg de la lectura es van descobrint els secrets de la família i de la seva pròpia vida.

A partir d’una sèrie de reflexions i xerrades que té amb un amic íntim del seu pare quan aquest mor, la Nes s’adona que aquesta divisió vital entre ràpids i lents que ella ha establert, com totes les creences que comporten etiquetatges, és errònia i complexa. A poc a poc va prenent consciència de com a causa de les seves dèries, li han passat per alt moltes evidències. S’adona que hi ha coses que no són ni de bon tros com s’imaginava o com havia arribat a assegurar que eren de forma contundent. La pressa l’ha portat a interpretar fets a l’inrevés de com els hi explicaven, l’ha portat a llegir de forma ràpida i entendre el contrari del que estava escrit. La manca d’atenció l’ha abocat a tenir una idea equivocada sobre fets o persones. De fet aquesta història tracta d’allò que ens passa a molts de nosaltres, en la societat actual de la immediatesa i l’ocupació total del nostre temps.

És un llibre ben escrit, sovint usa un llenguatge col•loquial i directe, això fa que sigui de lectura fàcil i ple d’ironia. Amb aquesta novel•la Imma Monsó va guanyar el 32è Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull el 2012.

Cesca Mas

Participa a Biblioteca Lloret de Mar. Què has llegit?

Un pensament sobre “Proposem un llibre: “La dona veloç”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s