Proposem un llibre: “L’hivern del món”

ImatgeAutor: Follett, Ken

Títol: L’hivern del món

Barcelona: Rosa dels Vents, 2012

Consulteu el Catàleg

L’hivern del món és la segona novel·la de la trilogia “The Century”, centrada en la història del segle XX, i que Ken Follett va iniciar amb La caiguda dels gegants. La primera novel·la de la trilogia transcorria bàsicament durant la Primera Guerra Mundial. L’hivern del món se situa, en canvi, en la Segona Guerra Mundial i els inicis de la Guerra Freda.

L’obra és una simfonia de personatges de ficció (la majoria dels quals són els descendents de les mateixes famílies fictícies que van protagonitzar la primera novel·la de la trilogia) que van vivint els fets històrics que l’autor ens vol relatar. Alguns dels més destacats són: la família Von Ulrich a l’Alemanya nazi, les famílies Fitzherbert i Williams a Anglaterra i Gal·les, la família Dewar als Estats Units i la família Peixhov, repartida entre Rússia i els Estats Units.

Les vides d’aquests personatges de ficció es van entrecreuant amb les de personatges històrics i van retratant els principals fets històrics que van trasbalsar Europa i el món sencer del 1933 al 1949: l’ascens dels nazis al poder, la Guerra Civil espanyola, l’expansió del Tercer Reich, la Segona Guerra Mundial, l’stalinisme, la lluita per aconseguir fabricar la bomba atòmica, la fundació de l’ONU…

L’hivern del món és un bestseller. Potser no és una gran obra literària però, si una obra de gairebé mil pàgines és capaç d’enganxar centenars de milers de lectors, algun valor deu tenir. És una novel·la històrica, però no hi trobareu llargs relats de batalles o elaborades descripcions de fets polítics transcendents, perquè no és només una novel·la històrica, és també una novel·la d’aventures, d’intriga i, fins i tot, una novel·la romàntica. És una novel·la fàcil de llegir i que permet aprendre alguna cosa mentre et distreus. I, si es poden fer alhora dues coses bones com passar-ho bé i aprendre, no seré jo qui critiqui els bestsellers, al contrari, m’hi apunto!

Cristina Piqué

 

Participa a Biblioteca Lloret de Mar. Què has llegit?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s