Proposem un llibre: “Homes d’honor”

homes honorAutor: Bosch, Xavier

Títol: Homes d’honor

Barcelona: Proa, 2012

Consulteu el catàleg

Xavier Bosch, és conegut sobretot com a periodista. Actualment presenta el programa Àgora de TV3 i és popular, a més, per les paròdies que fan d’ell els seus companys del programa Polònia,  representant-lo com un gegant (cadascú pot interpretar si ho fan per assenyalar que és físicament una persona de grans proporcions o bé si fan referència a que és un gegant de la comunicació).

Però, a més, Xavier Bosch és un bon escriptor. L’any 2009 va guanyar el premi Sant Jordi amb la novel·la “Se sabrà tot” protagonitzada pel periodista Dani Santana, un personatge que té una vida professional amb força paral·lelismes amb l’autor.

“Homes d’honor”, la segona novel·la protagonitzada per Dani Santana, gira entorn de tres casos: el passat obscur d’un suposat heroi nacional, l’incendi del Liceu i els llargs tentacles de la màfia italiana. Santana ha canviat de lloc de treball: a la primera novel·la era director d’un diari i a la segona és el presentador i director d’un programa d’investigació i entrevistes a la televisió. Han variat els temes que investiga, però segueix explicant-nos les interioritats del món periodístic: les relacions amb el poder, la corrupció, la lluita per aconseguir donar una notícia o entrevistar un convidat, les versions oficials i les censures o autocensures que faran que una notícia no arribi mai al públic, … Les novel·les de Xavier Bosch ens ofereixen una barreja de ficció i realitat altament addictiva.

Cristina Piqué

Participa a Biblioteca Lloret de Mar. Què has llegit?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s