Proposem un llibre: “La bibliotecària d’Auschwitz”

BIBLIOTECARIAAutor: Iturbe, Antonio
Títol: La bibliotecària d’Auschwitz

Barcelona: Columna, 2012

Consulteu el Catàleg

Si voleu saber més coses sobre com era la vida a l’infern d’Auschwitz, amb aquest llibre en teniu una bona mostra. Està basat en fets reals, en el que va viure l’Edita Alderovà, la protagonista de la novel·la. A més de les tragèdies i misèries materials i morals a les que estaven sotmesos els presoners, també ens demostra  la valentia i el coratge que van tenir molts d’ells.

Ens explica com era la vida en el camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau, concretament  en el bloc 31, anomenat el “camp familiar”.  Així l’anomenaven els nazis per fer creure al món que no assassinaven jueus.   Allà  s’havia muntat una  escola secreta per instruir i alhora protegir  els nens que vivien  enmig d’aquell horror. I una biblioteca clandestina, la més petita del món ja que només comptava amb vuit llibres, però una de les més grans pel seu valor moral. L’encarregada era l’Edita Adlerovà, que amb només 14 anys  custodiava  els llibres.  Ella els amagava, els repartia, en tenia cura… amb el perill que tot això suposava en aquell entorn.

És una història molt i molt trista, però al mateix temps ens fa veure la grandiositat de la naturalesa humana amb la capacitat de superació i transcendència davant de fets tan extremadament tràgics. I com la lectura pot ajudar la nostra imaginació a fugir i protegir-nos de l’entorn que ens envolta. M’ha agradat molt!

Cesca Mas

 

Participa a Biblioteca Lloret de Mar. Què has llegit?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s