Les vostres propostes: “El contenido del silencio”

Imatge

Autor: Etxebarria, Lucía

Títol: El Contenido del silencio

Barcelona: Planeta, 2011

Consulteu el catàleg

“El contenido del silencio”, de l’escriptora Lucía Etxebarria, neix com un guió per dur al cinema i està basat en diferents històries reals. Per problemes de finançament, el projecte no es pot dur a terme i l’autora decideix convertir el guió en una novel·la. Una “novela de madurez, una novela adulta” afirma l’autora. A les seves pàgines hi trobem una història d’amor i seducció, amb olor a mar, i ambientada a les Illes Canàries. Història d’amor protagonitzada per Gabriel i Cordelia, dos germans orfes que amaguen un passat traumàtic.

Després de deu anys sense saber l’un de l’altre, i com a conseqüència de la desaparició d’ella, i a un mes del seu casament amb la Patricia, en Gabriel deixa Aberdeen per investigar, junt amb l’Helena (la millor amiga de Cordelia), la desaparició de la seva germana. Desaparició que du al lector a una història trepidant, amb tints de novel·la negra, i on es succeeixen sectes, nazis, suïcidis rituals, desaparicions, secrets, triangles amorosos,….

Gràcies al viatge i a les investigacions, Gabriel coneixerà un passat que desconeixia. El silenci donarà pas a secrets familiars que canviaran la seva vida, a la vegada que l’atracció per Helena farà que es plantegi la seva relació amb Patricia i el seu imminent casament. Per al Gabriel, el viatge serà un viatge conciliador i rupturista. Els personatges, tant protagonistes como secundaris, estan marcats per el seu passat i viuen amb una forta càrrega psicològica, de la qual no es poden alliberar.

La narració es pausada, íntima i personal però, a la vegada, sorprenent i addictiva. És un llibre interessant, intrigant, amb silencis que amaguen secrets, i amb un final sorprenent.

Xavi Orri

Participa a Biblioteca Lloret de Mar. Què has llegit?

3 pensaments sobre “Les vostres propostes: “El contenido del silencio”

  1. xavi orri diu:

    Molt interessant la secció, espero que la gent s’animi a participar. Ha quedat molt bé!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s