Proposem un llibre: “Sayonara Sushi”

Autor: Romeva, Raül

Títol: Sayonara Sushi

Barcelona: Rosa dels Vents, 2012

Consulteu el catàleg

Sayonara Sushi és la primera novel·la de l’eurodiputat Raül Romeva. D’entrada sorprèn que un polític “en actiu” es posi a escriure novel·les. Romeva ja havia escrit diversos assaigs, però aquesta és la seva primera obra de ficció. És una novel·la d’intriga que, alhora, fa reflexionar sobre temes socials i ecològics. Aquest missatge de fons no fa en cap moment que la lectura se’ns faci avorrida donat que l’obra està escrita en un estil directe, senzill i fàcil de llegir.

La protagonista és una periodista de TV3, Paula Ramos, coneguda amb el sobrenom de Sushi (per les seves preferències gastronòmiques). La seva feina la portarà a investigar problemes com la immigració il·legal, la sobreexplotació pesquera de la tonyina vermella i el món de les màfies que ho controlen.

La protagonista comparteix història amb altres personatges destacats, com una eurodiputada (que jo veig com l’alter ego femení del propi Romeva), o el periodista que és cap de la Sushii la directora de TV3 (que recorden moltíssim a personatges reals que tots reconeixereu).

És una novel·la sense grans pretensions literàries, però amb la qual podem passar una estona de lectura realment agradable. A més, podem aprendre algunes coses sobre temes ambientals que l’autor domina a la perfecció atès que ha estat, entre altres coses, durant més de 6 anys, membre del Comitè de Pesca del Parlament Europeu. Us asseguro que, des que vaig llegir el llibre, no he tornat a provar la tonyina!

Cristina Piqué

Participa a Bibliolloret: Què has llegit?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s