Proposem un llibre: “Criadas y señoras”

Autor: Stockett, Kathryn

Títol: Criadas y Señoras

Madrid: Maeva, 2012

Consulteu el catàleg

Néixer dona i negra al sud dels Estats Units volia dir haver nascut per ser criada. Però una noia blanca de vint-i-dos anys, que torna a casa (a la petita ciutat de Jackson, Mississippí), un cop finalitzats els seus estudis de periodisme, l’any 1962, es començarà a fer preguntes sobre la vida d’aquestes dones negres.

El llibre aconsegueix fer-nos conèixer les interioritats del racisme i la pobresa explicats des del punt de vista de les seves protagonistes o, millor dit, de les seves víctimes. Mostra formes més o menys subtils i totalment descarades de crueltat amb la finalitat de subjugar altres esser humans i com una societat, en teoria “moderna i avançada”,  podia permetre aquest tipus d’explotació.

Tot i la duresa del tema, és un llibre tendre que es converteix en una mena d’homenatge a totes les dones anònimes que van lluitar amb valentia per superar unes condicions de vida difícils en l’anonimat del servei domèstic.

La novel·la és el primer llibre de K. Stockett i ha tingut tant èxit que ja han fet una pel·lícula basada en el seu argument. No he vist la pel·lícula, però el llibre, sens dubte, és absolutament recomanable.

Cristina Piqué

Participa a Biblioteca Lloret de Mar. Què has llegit?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s