Proposem un llibre: “La descripció del món. Llibre de les meravelles”

Autor: Marco Polo

Títol: La descripció del món. Llibre de les meravelles

Barcelona: Proa, 2009

Consulteu el catàleg

Fill d’una família de mercaders venecians, Marco Polo va deixar Europa amb el seu pare i el seu oncle el 1271 per iniciar un viatge meravellós per la famosa ruta de la seda fins a Xina, governada pel gran emperador mongol Kublai Khan. Després d’un periple de vint-i-quatre anys per tot el continent asiàtic, va tornar a casa i va posar per escrit les seves aventures, que reflecteixen l’exotisme fabulós d’un Orient encara desconegut i gairebé irreal. El resultat fou el seu llibre La Descripció del món, més conegut popularment com a Llibre de les meravelles que us presentem.

La versió de Proa és la primera que va arribar en la seva versió integral traduïda al català per Manuel Forcano, és una oportunitat per redescobrir Marco Polo: feia de mercader o d’ambaixador?

És un llibre de viatges? És un tractat de geografia? És un llibre sobre aventures? O sobre la “vida viscuda”…? Sigui com sigui, el que em sembla més interessant són les descripcions i dades sobre els països i els paisatges on realitza els viatges, la gent que coneix: costums, vestits, etc. Ens remet a una manera de viure i pensar d’Europa i Àsia del s.XIII que potser ens pot ajudar a entendre’ns avui a través de la mirada particular del seu narrador.  I després de sentir tota la vida històries i mites sobre Marco Polo, què millor que llegir-lo directament?

“El món és un llibre, i aquells que no viatgen només en llegeixen una pàgina” Agustí d’Hipona (POLO, Marco. La descripció del món. Barcelona: Proa, 2009. p. 23)

Cristina Quesada

 

Participa a Biblioteca Lloret de Mar. Què has llegit?

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s